keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

13.06.2012

Viime kirjoituksesta on kulunut aikaa melkein kuukausi. En ole vain saanut aikaiseksi kirjoittaa. On tapahtunut kaikenlaista tässä välissä, mutta nyt toistaiseksi mennään eteenpäin ihan hyvillä mielin.

25.05.2012 kävin naistentautien polilla siinä aukiolotutkimuksessa. Katetrin laitto ei kyllä sattunut olleskaan, vaikka sitä niin alkuun epäilinkin. Ainut mikä tuntui inhottavalta oli se kun ne sitä ilmakuplaseosta ruiskutti eteenpäin. Onneksi se ei kestänyt kuin hetken ja tulokset olivat +/+ molemmilla puolin eli auki olivat! Mikä siis hyvä uutinen :) Käynnin jälkeen alkoi outo tiputteluvuoto, mikä ilmeisesti normaalia tutkimuksen jälkeen? Sitä kesti about 3-5päivää.

Kunnalliselta puolen ei siis herunut muuta apua kuin itsenäistä yrittämistä kesän yli. Ei teroluttia, ei clomifeenia, vaikka siitä oli puhe silloin toukokuun alkukäynnillä. Olin kieltämättä pettynyt ja turhautunut käyntiin ja koko touhuun. Teki mieli heittää hanskat tiskiin ja antaa vain olla. Lääkäri käski myös harrastaa painonhallintaa koko kesän. Meinasin sille siinä avautua aika ilkeästi, kun tuntuu ettei mikään riitä. Tällä hetkellä kun tätä kirjoitan on painoa pudonnut 34.1kg ja nyt perjantaina on 8kk punnitus. Voisi siis lääkäritkin hieman arvostaa toisten työtä, eivätkä vain sanoa mitä kuuluu sanoa ylipainoisille ihmisille.

04.06.2012 Kävin kuitenkin yksityisellä lääkärillä täällä päin. Itse en voi kuin suositella tästä eteenpäin yksityisiä lääkäreitä, ainakin tätä naislääkäriä jolla itse kävin! Onhan se hinnakasta, mutta minun mielestä kyllä ihan hintansa arvoista :) Lääkäri teki ultran, kaikki oli siinä kunnossa. 9mm kohdunlimakalvo joka kuulemma oikein hyvä, tästä kierrosta oli jo kerennyt munasolu irrota, ihan niinkuin aattelinkin vaikka en kunnon ovista testeillä saanutkaan kun en jaksanut aloittaa päivää ennen joka olisi kannattanut sillä tunsin oudon muljahduksen toisella puolen munasarjaa juuri edellisenä päivänä jona suunnittelin tikuttamisen aloittamista. Noh, parempi onni seuraavalla kerralla! :D

Käynti siis oli oikeasti todella mukava ja jäi hyvä fiilis. Lääkäri ei sanonut mitään sen hetkisestä painosta tai mistään muustakaan. Hetken aikaa siinä juteltiin ja sen jälkeen määräsi mulle clomifeenit ja terolutit kiertoa tasaamaan! Käynnin jälkeen oli vähän epätodellinen fiilis, että näinkö helppoa se on?:D Oli ihan voittaja fiilis, sillä asennoiduin osakseen siihen ettei sieltä kuitenkaan mitään apuja heru. :)

Nyt siis oottelen menkkoja, joiden pitäisi alkaa omien laskujen mukaan nyt 16.päivä. Toisaalta ei oo niin väliä että milloin ne alkaa, kunhan vain tulisivat :) Kierron 3.päivä aloitan clomit joita syön siihen kierron seitemänteen päivään saakka. Follikkeli ultraan tarvis mennä kierron 11-14 välillä, paras olisi kuulemma KP 12-13. Eli tarttee ruveta soitteleen ultra-aikaa kunhan ne menkat sieltä ensin tulee :) Terolutit aloitan AINA KP 15 ja syön sitä sinne KP 25 asti eli 10päivää kierrosta. :) Vähän jänskättää nuo terolutit, sillä viime kesältä (2011) ei oo kovin mukavia muistoja niistä, eli saas nähdä miten nyt käy.

Kaiken kaikkiaan on ihan hyvä fiilis. En odota mitään ihmeitä clomien suhteen, vaikka monet on niillä nopeasti raskautuneetkin. Pyrin edelleen menemään päivä kerrallaan eteenpäin. Enemmän ehkä odotan kesän jälkeistä polikäyntiä, että suostuuko ne tekeen inseminaatiota jos ei oo mitään muutosta tapahtunut.. Meinaan niillä ei kunnallisella mitään tietoa siitä, että oon aloittamassa hormonit :) Luulisi ettei se kuitenkaan mikään este ole inssille tms..

Miehen kanssa siis tehtiin ihan oma valinta tuon yksityisen suhteen nyt kesäksi. Ei haluttu odottaa syksyyn kunnalliselle, että päästäisiin silloin aloittaan vasta hormonihoito. Tässä kuitenkin tätä odottamista ollut ihan tarpeeksi kahden vuoden aikana...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti